Mijn AED is ingezet: Stappenplan voor het Reactiveren van een Gebruikte AED

Mijn AED is ingezet, wat nu?
AED Ingezet - Gratis nieuwe elektroden na gebruik AED

AED Ingezet of Gebruikt?
Ontvang kosteloos nieuwe toebehoren

Mijn AED is ingezet, wat nu?

De inzet van een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan levensreddend zijn tijdens een hartstilstand. Het is cruciaal dat na zo’n belangrijke gebeurtenis de AED snel weer gebruiksklaar wordt gemaakt. Maar wat moet je precies doen nadat je AED is ingezet? In deze blog lees je stap voor stap hoe je jouw AED weer gereed maakt voor een volgende levensreddende actie en hoe je deze gratis bij AED Ingezet kan ontvangen.

Stap 1: Meld de AED tijdelijk af bij HartslagNu

Zodra je AED is gebruikt, is het belangrijk om deze tijdelijk op ‘non-actief’ te zetten in je HartslagNu-account. Dit doe je door op de knop ‘AED uitschakelen’ te drukken. Dit voorkomt dat de AED wordt opgeroepen voor nog een reanimatie terwijl deze niet gebruiksklaar is.

Stap 2: Uitlezen van de AED

Belangrijke reanimatiegegevens worden opgeslagen op de AED. Deze informatie kan van cruciaal belang zijn voor medische professionals. Het uitlezen van je AED kan via een PC met de juiste software, of door het uitlezen van de SD-kaart. Indien u hier ondersteuning bij nodig heeft kunnen wij u ondersteunen bij het uitlezen van de gegevens en het versturen van de rapportage. Neem daarvoor contact met ons op.

Stap 3: Vervangen van elektroden en batterijen

Na gebruik moet je de elektroden altijd vervangen. Deze zijn slechts voor eenmalig gebruik bedoeld. Ook de batterijen moet je mogelijk vervangen, afhankelijk van het aantal gegeven schokken en de zelftestindicatie van de AED op lage spanning. Bij AED Ingezet ontvangt u kosteloos nieuwe elektroden en batterij (indien batterij leeg is gegaan door de inzet). Selecteer uw merk en type AED en vul het formulier in. Wij regelen de rest.

Stap 4: AED opnieuw activeren

Nadat alle vervangingen zijn doorgevoerd en de AED volledig is gecontroleerd, kun je deze weer op ‘actief’ zetten in je HartslagNu-account. Vergeet niet de nieuwe houdbaarheidsdata van de elektroden en batterijen te updaten in het systeem.

Nazorg

Een reanimatie kan een ingrijpende gebeurtenis zijn, niet alleen voor het slachtoffer maar ook voor de hulpverleners en omstanders. Het is belangrijk om na een dergelijke gebeurtenis goede nazorg te krijgen. Praat over je ervaringen met familie, vrienden of professionele hulpverleners.

De inzet van jouw AED kan het verschil maken tussen leven en dood. Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je AED snel weer gereed is voor een volgende noodsituatie. Heb je nog vragen of onzekerheden over het proces? Aarzel niet om contact op te nemen met een specialist. Jouw inzet is van onschatbare waarde!

Ook interessant..

Jaarlijkse keuring van uw AED

Jaarlijkse keuring van uw AED

Brandblussers worden ieder jaar verplicht gekeurd, maar hoe zit dat bij AED’s? Net als brandblussers is een AED een...