Over AED Ingezet
Over AED Ingezet
AED ingezet is een organisatie die een complete ontzorging aanbiedt na het inzetten van een AED. De inzet van een AED kan een heftige situatie zijn. Wij hopen ten eerste dan ook dat u een leven heeft gered! Om de vervolgstappen voor u zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een eenvoudig systeem ontworpen om uw AED zo snel mogelijk weer gebruiksklaar te maken. Wij regelen alles voor u, en u hoeft pas te betalen wanneer u vergoeding van de RAV heeft ontvangen. Via AED Ingezet kunt u eenvoudig vervangende onderdelen aanvragen.
Het volgende kunt u kosteloos bij ons aanvragen.
- Vervangende elektroden.
- AED Toebehoren zoals de safeset/mondmasker.
- Batterijen wanneer vervanging te linken is aan de reanimatie, bijvoorbeeld wanneer de batterij is leeggegaan door inzet van de AED of in het geval wanneer de batterij bij de elektroden in een module zit (bijvoorbeeld bij de HeartSine-AED’s).
- Uitlezen van de AED.
De volgende kosten worden niet vergoed:
- Elektroden en batterijen die over datum zijn.
- Onderdelen die periodiek vervangen moeten worden, bijvoorbeeld de batterij.
- Andere periodieke kosten, zoals onderhoud.

AED ingezet of Gebruikt?
Ontvang kosteloos nieuwe toebehoren
Waarom Gratis?
U kunt zich afvragen waarom deze dienst gratis is. De overheid vergoedt vanaf 1 januari 2018 de verbruikskosten van een ingezette AED. Dit moet een drempel wegnemen bij mensen die graag een AED willen hebben. Elke extra AED in Nederland verhoogt namelijk de kans dat mensen die een hartstilstand krijgen dit overleven. AED Ingezet zorgt voor een complete ontzorging, en neemt de administratieve taak van u over door de aanvraag te doen zonder extra kosten. Wij zorgen voor de voorfinanciëring zodat u zelf niks hoeft te betalen, en dus niet hoeft te wachten op de uitbetaling van de vergoeding. De aanvraag via AED Ingezet is makkelijk en efficiënt, doordat wij gespecialiseerd zijn in de toebehoren van AED’s, kunnen wij snel alle benodigdheden leveren.
Voordelen AED Ingezet
- AED Ingezet zorgt voor een complete ontzorging.
- Betrouwbare en snelle service.
- Gemakkelijk en snel keuze tot de juiste elektroden/benodigdheden.
- U hoeft zelf geen kosten te maken.
- Samengevoegd portaal waarbij niet gezocht hoeft te worden naar de verschillende regio’s, ambulancediensten en hun verschillende aanmeldingsvereisten (ervaren in).
- Direct toebehoren geleverd, zonder daarvoor eerst langs de VVE/stichting of iets anders te gaan (kortere lijnen).
- Indien de vergoeding niet binnen de gestelde termijn plaatsvindt, nemen wij contact op met de betreffende ambulancedienst.
- Wij nemen contact op met de betreffende ambulancedienst indien.
- Herinnering sturen bij de lokale ambulancedienst/RAV na verstreken termijn- indien afwijzing om uitleg vragen en eventueel nadere gegevens opvragen om het op te lossen.
- Door het ruime aanbod en voorraad van AED Ingezet, ontvangt u snel uw benodigde toebehoren, zodat uw AED weer snel bruikbaar wordt.
- Ondersteuning bij het vervangen van de elektroden.
- Advies en ondersteuning bij het gebruiksklaar maken van de AED.
- Indien gewenst kan AED Ingezet op locatie langskomen voor het gebruiksklaar maken van de AED, de AED uitlezen en daarnaast het onderhouden van de AED.
Belangrijk om te weten:
Indien uw AED is aangemeld bij HartslagNU, zet deze AED dan tijdelijk op ‘non-actief’. Wanneer de toebehoren zijn geleverd en de AED weer gebruiksklaar is, kunt u de AED weer op ‘actief’ zetten.
Als je een AED hebt ingezet tijdens een reanimatie, is het noodzakelijk om de elektroden en het beademingsmasker, als dat gebruikt is, te vervangen. Elektroden zijn essentieel voor de effectiviteit van de AED en zijn niet ontworpen voor herhaaldelijk gebruik. Af en toe is het ook nodig om de batterijen of de accu te vernieuwen, vooral als de AED meerdere defibrillaties heeft uitgevoerd en de overgebleven capaciteit mogelijk niet toereikend is.
Voor optimale betrouwbaarheid is het aan te raden je AED te laten nakijken. AED Ingezet biedt deze service aan. Voor meer details over het controleren van je AED, kun je altijd contact met ons opnemen.
Ook interessant..
AED gebruikt? Wat te doen met de batterij?
Het correct onderhouden van een AED (Automatische Externe Defibrillator) is essentieel om ervoor te zorgen dat het...
Mijn AED is ingezet: Stappenplan voor het Reactiveren van een Gebruikte AED
Mijn AED is ingezet, wat nu? De inzet van een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan levensreddend zijn tijdens...
Wat te doen bij inzet van een AED?
Wanneer je in de situatie komt dat je een Automatische Externe Defibrillator (AED) moet gebruiken, is het cruciaal om...